Haarverzorgingstips voor gekruld haar

De beste verzorging voor je gekrulde haar of kroeshaar!

Style Tips & Trucs

STYLING

Style je haar eerst en laat het dan drogen. Het is makkelijker om producten in je krullend haar te doen als het nat of vochtig is. Nadat je je haar hebt gestyled, raak je haar dan pas weer aan als het 100% droog is om pluizen te voorkomen. Gebruik je vingers het product door je haar te verdelen en knijp je krullen vanaf de uiteindes op richting je hoofdhuid. 

Voor perfecte krullen, kam je haar goed door als de conditioner in je haar zit en spoel daarna je haar goed uit met lauw tot koud water, zodat de haar schubben weer sluiten.Onthoud dat een grove tandenkam je vriend is wanneer je van nature krullen hebt. Begin het kammen aan de onderkant van je haren en ga langzaam wat hoger om het te ontklitten, terwijl de conditioner zijn werk goed doet.

stijltips kroeshaar

BESCHERMING

Stop met het onnodig behandelen van je haar met hitte. Wist je dat teveel hitte je haar beschadigd en zelfs je krulpatroon kan veranderen? Probeer het gebruik van krultangen en föhns zoveel mogelijk te vermijden en geniet van die extra tijd door wat meer tijd in jezelf te steken.

Verder; vermijd een handdoek zoveel mogelijk voor je haar. Handdoeken hebben lange vezels die aan je krullen kunnen hechten en de natuurlijke vochtbalans kunnen aantasten. Dit kan weer wrijving, pluizig haar en zelfs haarbreuk geven. Gebruik liever een katoenen shirt of microvezel handdoek.

Ben je een bezoek aan de kapper steeds maar aan het uitstellen? Dat je gespleten punten verborgen zitten onder je krullende lokken, betekent niet dat ze er niet zijn. Het is belangrijk om 6 tot 8 weken een kapper te bezoeken. Ze zorgen ervoor dat je gespleten punten niet de rest van de haarschacht beschadigen en verminderd klitten aanzienlijk. Als je je haar dus gezond wil houden, dien je met regelmaat de kapper op te zoeken. Als je halflang tot lang haar hebt, adviseren wij je ook om zeker 1x per week een voedend masker voor je haar te gebruiken, zoals bijvoorbeeld Sashapure’s Deeply therapeutic hair, scalp & skin elixir of Sashapure’s smoothing & shine hair treatment om je haar te voeden en de natuurlijke vochtbalans te herstellen.

vrouw stijltips

GEBRUIK VAN EEN CONDITIONER

Herstel en voedt je haar. De natuurlijke oliën van je hoofdhuid produceren talg, welke, afhankelijk van de spiralen van je krullen, er langer over doen voor ze de uiteinden van je haar bereiken. Om je haar voldoende gehydrateerd te houden, gebruik na het gebruik van shampoo, altijd een conditioner, zoals bijvoorbeeld Sashapure’s perfectly defining curl cream.
Tip: sporten en zweten kunnen je haar ook behoorlijk laten uitdrogen. Voordat je de sportschool induikt, is het raadzaam om je haar in te spuiten met een mix van ½ water en ½ conditioner. Deze helpt je haar te hydrateren.